Hip in de badkamer: rol je wallen weg met een edelsteen | Het Nieuwsblad Mobile

2022-06-10 18:01:33 By : Ms. Lisa Huang

Wie op Instagram naar de hashtag #jaderoller zoekt, krijgt duizenden foto’s te zien van kleine accessoires die op een verfroller lijken. Alleen zit er aan de uiteinden een edelsteen - jade om precies te zijn. Rol daarmee over je gezicht en je wallen zouden verdwijnen. Maar hoe kan dat? Kim Maes, make-upartieste en oprichtster van de site Blos, is een grote fan en legt het uit.

De traditie om met een edelsteen over je gezicht te rollen komt uit de Chinese geneeskunde en streeft naar een glad en strak gelaat. “De steen masseert de onderliggende spieren. Je zou je gezicht in principe ook gewoon met je vingers kunnen masseren, maar groene jade voelt koud aan - veel langen dan andere soorten - en dat maakt de massage aangenamer”, zegt Kim Maes.

Maar er is meer dan alleen een aangenaam gevoel, waar ook Gwyneth Paltrow en Victoria Beckham dol op zijn. Omdat de spieren worden gemasseerd, krijg je automatisch ook een betere doorbloeding en verkleinen de poriën, waardoor de conditie van je huid verbetert. “De roller is perfect om een doffe huid, rimpels of wallen aan te pakken. Dankzij de kou zullen vochtophopingen immers sneller wegtrekken. Houd er wel rekening mee dat er op het vlak van beauty geen quick fixes bestaan. Gebruik de roller een maand, dan pas zal je het verschil beginnen merken”, zegt Maes.

The only way is up

De make-upartieste raadt aan om steeds omhoog te rollen omdat je uiteindelijk een licht liftend effect wil bekomen. “Of rol naar de lymfeklieren toe zoals op onderstaande tekening voor een drainage-effect. Je rolt de toxines in je huid dan als het ware daar naartoe."

Wie zich een jaderoller wil aanschaffen, laat zich het best leiden door de kostprijs. “Je hebt goede jade, maar helaas ook edelstenen die van een veel mindere kwaliteit zijn. Als je rollers vindt voor zo’n veertien euro, dan is de jade wellicht gemengd met een andere steen en zal hij niet hetzelfde kalmerende effect bieden. Reken op het dubbele voor een puur exemplaar. Een goed model gevonden? Gebruik je roller dan zo’n drie keer per week als je resultaat wil zien. Ga drie tot zes keer over hetzelfde plekje. Veel druk uitoefenen hoeft niet. De huid op het gezicht is dun, dus zachtjes rollen heeft al effect. Als je de roller louter gebruikt om te masseren, hoeft er geen product op het gelaat. Voor een betere verspreiding en indringing van je dag- of nachtcrème of een serum mag er uiteraard wel een laagje op.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan is de nieuwe hype die Maes voorspelt misschien wel iets voor jou. “Momenteel is Gua Sha al hip in Los Angeles en New York. De platte jade of rozenkwarts wordt gebruikt om over de huid te ‘schrapen’. “Die werken dieper in op de huid waardoor spierknopen en spanningen, denk bijvoorbeeld aan gespannen kaken, wegtrekken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.