Last van opgezwollen ogen? Deze middeltjes kunnen helpen - MAX Vandaag

2022-03-03 03:52:29 By : Mr. jack tu

Opgezwollen ogen, of u ze nou krijgt na een slechte nachtrust of misschien na het huilen, fijn is het nooit. Gelukkig bestaan er allerlei middelen die gezwollen ogen tegengaan. Wij hebben ze voor u op een rij gezet.

De gemakkelijkste oplossing om van gezwollen ogen af te komen zijn ijsblokjes. Door deze op uw ogen te leggen zorgt de plotselinge kou er namelijk voor dat de bloedvaten samentrekken waardoor de zwelling vermindert. Let wel op dat u de ijsblokjes nooit direct op uw huid legt. Stop deze altijd in bijvoorbeeld een theedoek of washandje. Hetzelfde trucje werkt overigens ook met 2 lepels die u koud heeft laten worden in de vriezer.

Cafeïne is een veelgebruikt ingrediënt in oogcrèmes. Gelukkig heeft u geen dure crèmes nodig om van uw opgezwollen ogen af te komen, een theezakje alleen voldoet namelijk al. Vooral groene en zwarte thee zijn effectief, omdat hier veel cafeïne inzit wat vochtafdrijvend werkt. Kruidenthee kan ook helpen bij oogproblemen, maar werkt door de kruiden eerder verzachtend en tegen roodheid. U gebruikt theezakjes op uw ogen door ze eerst kort in heet water te weken en het zakje vervolgens zacht uit te knijpen en op uw oog te leggen. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van koffiepads, deze bevatten namelijk meer cafeïne waardoor ze sneller werken.

Thee is niet het enige ingrediënt uit de keuken wat helpt tegen opgezwollen ogen. Ook komkommer kan dit probleem tegengaan. Ga even liggen met bedek uw ogen met schijfjes komkommer. Deze zullen er voor zorgen dat uw huid weer opgefrist en aangespannen wordt.

Ook een voorzichtige massage rondom de ogen kan uitkomst bieden. Dit kunt u gewoon zelf doen door met een zacht kloppende beweging met uw middelvinger onder uw oog langs te gaan, van de binnenste ooghoek naar buiten. Zo stimuleert u het lymfesysteem zodat vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Last van een opgezwollen bovenkant van het oog? druk dan met de toppen van uw ringvingers stevig onder de wenkbrauw, ook weer van binnen naar buiten toe. Herhaal deze massages maximaal 3 keer.

Het is overigens wel goed om eerst te achterhalen wat de oorzaak van uw opgezwollen oog is. Als dit een allergische reactie is kunt u het beste niets op uw ogen smeren en deze ook niet aanraken.

U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in uw mailbox.

Neem hier een gratis abonnement op onze nieuwsbrief. Elke vrijdag- en dinsdagochtend in uw mailbox.